Denumire latina: Anethum Graveolens
Parti utilizate: seminte
Origine: Ungaria
Metoda de extracţie: distilare la abur
Uleiul esential de marar are proprietati carminative, antispastice, diuretice si antiinflamatorii. Favorizeaza digestia, este diuretic, are actiune antiinflamatorie si combate insomnia, amelioreaza constipatia si flatulenta.
Este recomandat in tratarea indigestiei, afectiunilor cardiace, ale cailor urinare si tratarea diverselor inflamatii interne si externe.
In aromaterapie, se foloseste pentru a atenua sentimentele de coplesire, si pentru a calma mintea in momente de criza.
Regenerant celular de exceptie, actioneaza asupra tesutului cutanat stimuland innoirea celulara, intinerirea pielii, cicatrizarea rapida a plagilor.
Sugestii pentru utilizarea uleiului esential de marar:
- bai 10 picaturi/cada dizolvate intr-un solvent (gel de dus, sapun lichid, spuma de baie),
- masaj 2-3 picaturi incorporate in ulei de masaj,
- aromoterapie 3-5 picaturi in 50 ml apa,
- inhalatii cu 8 picaturi la 100 ml apa fierbinte
- uz cosmetic pentru cicatrizare rani, piele ridata, tratamente celulita si slabire: 5-6 picaturi ulei esential de marar in 10-15 ml crema, tonic, gel etc.