Atentie Folosim cookie-uri pentru a oferi cea mai buna experienta online utilizatorilor nostri. In cazul in care alegeti sa continuati utilizarea sitului nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Sunt de acord

Ce reprezinta DEN

09-11-2014
de catre Admin Admin
colanti dama

Ce reprezinta DEN (engl. deniers) ? 

Din punct de vedere tehnic, den reprezinta grosimea firului din care este tesut ciorapul. In caz ca va intrebati, 1 den inseamna ca 9000 metri din firul respectiv cantaresc un gram. In general, cu cat valoare den este mai mica cu atat ciorapii sunt mai transparenti, mai delicati dar si fragili. Totusi, anumite produse sunt mai groase decat puteti presupune dupa aspectul lor ceea ce face ca acestea sa fie si mai rezistente.

Clasificarea ciorapilor dupa grosimea firului

Luand in considerare acest criteriu, ciorapii se pot imparti in ciorapi ultra transparenti, transparenti, opaci si grosi.


  • Ciorapii ultra transparenti: mai putin de 10 DEN

Sunt acei ciorapi care va confera aspectul de picior gol. Acestia sunt disponibili intr-o gama diversa de grosimi si culori, in tonuri care sa se potriveasca pielii fiecaruia. De asemenea, aceasta gama este ideala pentru vara; marea majoritate au si varful piciorului transparent si pot fi purtati cu sandale.


  • Ciorapii transparenti: intre 10-20 DEN

Sunt ciorapii pe care, in timpul verii, ar trebui sa ii aiba orice femeie in dulapul de haine. Ca si cei ultra transparenti, ciorapii transparenti sunt disponibili in multe modele si culori. Fiind putin mai grosi, sunt recomandati si pentru a fi purtati zi de zi.Pentru un aspect natural alegeti ciorapii mati, pentru a fi remarcata alegeti ciorapii luciosi. Pot fi de asemenea, in functie de moda, purtati cu sandale deschise.


  • Ciorapi semi opaci: de la 21 la 40 DEN

Sunt mai rezistenti decat cei transparenti dar lasa sa se vada pielea destul de bine. Sunt disponibili in numeroase variante de culoare.


  • Ciorapii opaci: de la 41 la 69 DEN

Ciorapii opaci va vor pune foarte bine in valoare picioarele dar pielea nu va fi la fel de expusa. O alegere buna pentru iarna sau primavara cand ii puteti asorta cu o fusta scurta.


  • Ciorapi opaci-grosi: de la 79-99 DEN

Sunt recomandati pentru iarna, mai ales daca nu va place sa purtati pantalon si doriti sa va protejati de frigul de afara. Fiind destul de grosi, culoarea va fi usor remarcata si va vor sublinia silueta.


  • Ciorapi mega opaci: peste 100 DEN

Ciorapi de iarna care se pot purta in locul colantilor sau a ciorapilor pantalon de lana. Va ofera o protectie a piciorului in orice moment si sunt recomandati daca doriti sa purtati o culoare tare.