Levante

ciorapi dama levante

Istoria Levante Calze incepe in 1969, in Castel Goffredo (Italia), cand se pun bazele unei mici afaceri de familie specializata in producerea de sosete si ciorapi. De peste 45 ani de cand activeaza neantrerupt, afacerea a continuat sa creasca si Levante a devenit o corporatie si un jucator important pe piata mondiala a produselor de lenjerie intima pentru femei.

Avand capacitati de productie locate in peste 100 000 mp, o capacitate zilnica de productie de 300 000 de articole si o cifra de afaceri care in 2004 a fost de 110 milioane Euro, Levante este astazi lider in domenile in care activeaza .

Prin diferite canale de distributie, Levante urmareste sa identifice nevoile consumatorilor si  sa le ofere produse de calitate, bazate pe traditia, calitatea si experienta dobandita in decursul anilor. Levante foloseste ultimele tehnologii de fabricatie si materiale de calitate excelenta de la producatori consacrati (Lycra, Merryl) pentru a satisface nevoile celor mai exigente cliente. Produsele Levante sunt fabricate 100% in Italia.

Punctele forte ale Levante sunt:

 1. know how – experienta de peste 45 ani de productie si amplasamentul in cel mai important centru european pentru productia de ciorapi, zona Castel Goffredo.
 2. pozitionare distincta a marcilor sale – fiecare din acestea acopering un sector distinct de distributie.
 3. marimea afacerii permite o mare flexibilitate in productie si un stoc ce poate acoperi necesitatile oricarei piete.
 4. prezent in peste 50 de tari la nivel mondial.
 5. potential de crestere in majoritatea pietelor pe care este prezenta.
 6. strategie de comunicare – bazata atat pe brand cat si pe produs. Produsele Levante se bucura de o reputatie excelenta ceea ce inseamna ca fiecare campanie de marketing si-a atins tinta.
 7. capacitati de creatie, cercetare si dezvoltare care permit o continua inovatie si care se transmit prin oferta de noi produse adaptate trendului modei.

 

Dupa ce a completat gama de ciorapi si sosete destinate atat doamnelor, domnilor cat si copiilor, Levante a inceput un proces de diversificare a produselor sale. Astfel a fost lansata linia de articole Levante Seamless, body-uri si bluze in culori diverse care pot fi purtate in orice ocazie. Al doilea pas a fost introducerea gamei de costume de baie Levante Styling Moda Mare. Al treilea pas  a fost deja realizat prin aparitia unei linii de accesorii (ex. pernitele cu gel, suport pentru picior anti alunecare cu sau fara degete). Ultima etapa a fost aparitia gamei Cottony pentru doamne si L’intimo per Lui pentru domni, ce contine lenjerie intima din cea mai populara fibra: bumbacul.

Brandurile aflate in portofoliul Levante:

 1. Levante – marca istorica cu traditie, destinata exclusiv celor mai exigente cliente. Ofera produse de medie si inalta calitate. Este distribuita prin magazine specializate de lenjerie intima sau boutiq-uri. In fiecare an au loc doua prezentari de colectii pentru Primavara/Vara sau Toamna/Iarna, fiecare cu peste 100 modele sub numele de Levante Styling. O parte din aceste colectii o reprezinta modele fashion care urmeaza noile tendinte si inoveaza prin design si calitate.
 2. L’Elledue – cea de a doua marca a grupului este dedicata comertului en gros dar o puteti gasi si in magazine specializate de de medie calitate. Contine cateva sute de produse printre care ciorapi pantalon si cu banda adeziva, articole de lenjerie intima si o colectie L’Elledue Fashion pentru ciorapii de dama adaptati trendului modei.
 3. L’Elledue Exclussive – este dedicata supermarketurilor, cu o gama de modele mai redusa si cateva produse fashion. Gama de culori este de asemenea aleasa pentru a se potrivi cerintelor publicului de masa.
 4. Oblio – gama ce o puteti intalni in cateva tari, mai ales in supermarketurile de medie dimensiune.

 

Cu un portofoliu vast si complet, Levante este prezent in intreaga lume in zeci de tari, peste 50% din productie fiind destinata exportului. In marea majoritate a tarilor Levante opereaza prin intermediul importatorilor exclusivi, prezenta pe piata fiind intarita de magazine monomarca in locatii special alese.

Levante este implicat in activitati de cercetare si dezvoltare care sa ii asigure o linie de produse actuala. Astfel, dezvoltarea se face atat din punct de vedere tehnic (noi fibre, tehnologii, utilaje) cat si din punct de vedere stilistic (noi modele, culori). Se monitorizeaza in permanenta noile stiluri si tendinte din lumea modei pentru a va oferi mereu produse actuale si de calitate. Dealtfel, motto-ul Levante spune totul: Levante - Frumusetea de a fi femeie!